آیا خودتان، وبلاگ خودتان را می خوانید؟
چهارشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۶:۳۶ ب.ظ
همیشه هر وقت می خواهیم بفهمیم که چقدر خوب وبلاگ نویسی میکنیم، یک مطلب مینویسیم و منتظر بازتاب آن می شویم. یک کار متداول برای تمام وبلاگ نویسان که می توانند خود را محک بزنند اما اگر علاوه بر وبلاگ نویس، وبلاگ خوان خوبی هم هستید یک پیشنهاد دارم، شاید بدرد وبلاگ نخوان ها هم بخورد! ما حداقل روزانه به یک یا دو وبلاگ سر میزنیم، حالا شاید وبلاگ مورد علاقه مان باشد، یا موضوع و خبر مهمی را قرار است پخش کند یا شاید وبلاگ دوستمان باشد. بنظر شما چه باعث شده که شما آن وبلاگ را Bookmark کنید و هر روز به آن سر بزنید؟
اگر می خواهید وبلاگتان را محک بزنید، ببینید آیا خودتان حاضرید وقتتان را صرف خواندن وبلاگتان کنید؟ این یک سوال جدی است. خود را جای مخاطب قرار دهید و وبلاگتان را تحلیل کنید. در زیر سعی کردم مهم ترین نقاط قوت و ضعف وبلاگ ها را بیان کنم که شما با توجه به آنها، یک نمره کلی از وبلاگتان را بدست بیاورید.
عنوان های مطالب
عنوان یا تیتر های مطالب مهم ترین بخش یک وبلاگ هستند. وبلاگ یعنی مطلب، و مطلب یعنی موضوع مطلب، پس تیتر ها مهم هستند و اگر نتوانید یک عنوان جذاب بنویسید یک ضعف جدی در وبلاگ نویسی دارید. برای ارتقا این مهارت خودتان می توانید مطلب «چگونه برای پست هایمان تیتر مناسب انتخاب کنیم؟» از حمید گنجی رو بخونید.
محتوا یا مطلب ها
محتوای یک وبلاگ همان قدر که مهم و نقطه قوت یک وبلاگ هست می تواند خطرناک باشد، اگر محتوایی بنویسید که باعث کسل کردن و زدن کاربران از ادامه دادن به خواندن آن مطلب شود، یک نقطه ضعف بسیار بد دارید. چگونه این را تشخیص دهید ؟ معمولا مطالبی که دارای غلط های دستور زبانی (Grammar) و املایی بیش از حد باشند باعث می شوند مخاطب زده شود.
نظر ها
اگر وبلاگتان تازه تاسیس هست از این مورد صرف نظر کنید اما اگر وبلاگی دارید که چهار ماه یا بیشتر عمر دارد این گزینه باید حتما چک شود. به گفته محمد عباسی فرد عزیز، کامنت ها یا نظر ها می توانند ادامه یک مطلب را بسازند. پس مراقب باشید ضمن ارائه آزادی بیان به مخاطبان و انتقاد کردن، حد معمول را رعایت کنید. ادب و احترام با مخاطبان باعث می شود که او را شیفته وبلاگ خود کنید.
و در نهایت، درباره من
صفحه درباره من می تواند به مخاطب شما بگوید دارد نوشته چه کسی را می خواند و این قلم کیست؟ طرز فکر شما چگونه است و شما چه کار می کنید؟ گاهی اوقات داستان زندگیتان را بیان می کند و هزاران کار دیگر. صفحه درباره من می تواند کاری کند که مخاطب شما جذب وبلاگ شود یا برعکس! صفحه درباره من رو طوری بخوانید که انگار اصلا خودتان را نمی شناسید. آیا اطلاعات کافی را رسانده اید؟ اگر خیر باید تلاش کنید آن را کامل کنید و اگر نه که دیگر اینجا تحلیل به پایان رسیده است.
حال به نظر خودتان حاضرید وبلاگ خودتان را بخوانید ؟ نقاط ضعف و نقاط قوت را Highlight کنید و پی آنها را بگیرید.
- ۹۵/۰۸/۱۲